Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Kok teelt Aziatische kasgewassen in Maine

Toen een aantal telers in Maine, VS, per ongeluk wat rapen tot bloei hadden gebracht, dachten ze dat ze het goed hadden verknoeid. In het beste geval zou de oogst recht naar de compost gaan. Chef Cara Stadler besloot het afgedankte groen voor een culinair experiment te gebruiken."We hebben het gefermenteerd en het bleek goed te smaken," zegt ze. 

Stadler is een Chinese, gerenommeerde chef-kok in Maine. De afgelopen jaren was ze halve finalist bij de James Beard award voor chefs in opkomst en werd ze door Food and Wine benoemd als Beste Nieuwe Chef-kok. Momenteel is ze de drijvende kracht achter Tao Yuan in Brunswick en Bao Bao Dumpling House in Portland. Beide zijn Aziatische fusion-concepten die waar mogelijk lokaal inkopen.

Kas
Stadler heeft naast haar restaurant Tao Yuan in New Brunswick een ambitieuze kwekerij van drie verdiepingen met een gesloten systeem dat enerzijds forel en anderzijds planten produceert als wasabi wortel, vleugelboon, Vietnamese koriander, limes en sla. Vooral over de wasabi is ze erg enthousiast – een plant die twee tot drie jaar nodig heeft om volwassen te worden."Ik wil er ook een yuzuboom in zetten," zegt ze.

Het kasontwerp zal vrij beschikbaar zijn en, in tegenstelling tot het enkele gewas dat typerend is voor de meeste aquaponicsbedrijven, richten Stadler en haar team zich op diversiteit. Teeltcoördinator Kate Holcomb: "Het gaat om zo'n 278 m2. We hopen dingen te telen die niet direct in de VS beschikbaar zijn."

Lees meer op Munchies
Publicatiedatum: