Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spruitenschaarste in aanloop naar Kerst

Het spruitenseizoen gaat dit jaar naar verwachting een lagere opbrengst hebben. De reden hiervoor zijn de slechte weersomstandigheden van het afgelopen jaar. Toen de spruiten werden aangeplant was er sprake van veel neerslag, terwijl er in augustus en september juist sprake was van een droogte. Hierdoor gaat de opbrengst per hectare jaar op jaar een stuk lager zijn. 

Een ander probleem voor het spruitenaanbod op de markt is dat een aantal grote Britse telers heeft besloten om te stoppen met het produceren van spruiten. Vorig jaar bleek het onmogelijk om qua omzet uit de kosten te komen, waardoor de bedrijven van de spruitenteelt zijn afgestapt.



Massale schaarste
Het bedrijf van Wilf Whittle van Sharrocks Fresh werkt al jaren met deze telers. Als de aanvoer van spruiten vanuit deze telers wegvalt, kan dit leiden tot een massale schaarste aan spruiten in de aanloop naar de kerstdagen. 

In Europa is sprake van een vergelijkbare situatie. In sommige regio's is de spruitenoogst totaal mislukt. Spruitentelers in Brabant hadden in juni veel neerslag. De aangeplante spruiten moesten vervolgens worden vernietigd zonder dat er enige sprake van productie was. De hoge temperaturen in september hebben geleid tot een beperkte productie. De opbrengst kan nu alleen nog maar toenemen als de temperaturen in rap tempo dalen. "We wisten niet hoe erg de situatie wel niet was tot we hoorden over een vergelijkbare situatie in Nederland. Een deel van de Britse productie is bedoeld voor export naar Europa. Normaal is dat een goede zaak, maar dit jaar gaat dit enorme tekorten geven in het Verenigd Koninkrijk," zegt Whittle tot slot.

Voor meer informatie:
Wilf Whittle
Sharrocks Fresh
Tel: +441772 724444
Email: wilf@sharrocks.com
www.sharrocks.com

Publicatiedatum: