Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Iets lagere productie dan in 2015

Extremadura sluit seizoen af met 1,7 miljoen ton tomaten

In Extremadura is de uiteindelijke tomatenproductie voor verwerking dit seizoen 1.771.970 ton geworden, waarvan 970.748 ton door coöperaties en beroepsorganisaties werd geproduceerd, goed voor 55% van de regionale productie. Dit is bijna 9% lager dan in 2015 toen er 1.951.388 ton werd geoogst. De met de coöperaties in Extremadura verbonden beroepsorganisaties produceerden 20% minder dan in 2015, toen ze 1.216.636 ton tomaten oogstten.

In 2016 bedroeg het totale tomatenareaal in Extremadura 22.645 hectare met een oogst van ongeveer 78.250 kilo per hectare. In 2015 werd er van 22.158 hectare geoogst. De genoemde beroepsorganisaties waren in 2016 goed voor 54% van het areaal (12.300 hectare) en een oogst van 78.870 kilo per hectare. Vorig seizoen was het areaal 13.694 hectare. Dit jaar was er dus, vooral door de stormschade afgelopen juli, een daling van 10%.

De 14 verwerkingsbedrijven in Extremadura verwerkten in 2016 een totaal van 1.872.818 ton verse tomaten uit Extremadura, Andalusië en Portugal.

Bron: EFE

Publicatiedatum: