Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe groepen basiscursus HNT in januari van start

Deze winter gaan weer nieuwe groepen van de basiscursus Het Nieuwe Telen (HNT) voor telers van start. LTO Glaskracht Nederland organiseert voor het vierde jaar de kennismaking met een andere kijk op telen. Al 400 telers hebben de cursus gevolgd die bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over het jaar. In januari gaan de volgende groepen van start:
  • Groenteteelt ZW Nederland
  • Groenteteelt ZO Nederland
  • Snijbloemen
  • Potplanten
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen de groepen gesplitst worden naar teelt (bijvoorbeeld tomaat, paprika, gerbera) of regio, alhoewel de ervaring is dat de cursus zeker zo interessant is als je met meerdere teelten in één groep de cursus volgt.



Tijdens de cursus worden de basisprincipes van HNT behandeld. Er wordt veel aandacht gegeven aan de praktische toepassing van HNT en wat daarbij komt kijken. De cursus wordt gegeven door een van de volgende drie docenten: Jan Voogt (Hoogendoorn Growth Management), Peter Geelen (Plantmonitoring.nl) of Hans Pronk (Pronk consultancy).

Teeltproef
In 2016 zijn goede ervaringen opgedaan met de combinatie van een cursus en het volgen van een teeltproef. Daarom staat deze optie in 2017 ook open voor geïnteresseerde telers van paprika of tomaat. Een korte kennismaking vooraf kan ook bijvoorbeeld in een kantinebijeenkomst samen met collega's uit een excursiegroep. Tijdige aanmelding is wel gewenst, want de agenda's lopen vol.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en aanmelden.

Publicatiedatum: