Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Goede vooruitzichten voor Egyptische ijsbergsla in de wintermaanden"

Het in 2008 opgerichte Egyptische Farmex heeft onlangs diepvriesartisjokken en -aardbeien aan zijn assortiment toegevoegd. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke leverancier van ijsbergsla voor Del Monte en de fastfoodbranche in de Golfregio. "We beschikken momenteel over een areaal van 60 hectare dat gewijd is aan de teelt van ijsbergsla en leveren ook aan Italiƫ en Turkije," vertelt Farmex-directeur Ahmed Magdy.

Hoewel het bedrijf ook rassen als Lollo Rosso en Romaine teelt, is ijsbergsla Farmex belangrijkste product. Het bedrijf werkt samen met aangesloten telers en teelt sinds vorig seizoen ook zelf sla. "We kopen ons zaad in bij een Nederlands bedrijf en passen de nieuwste teeltmethoden toe. We zijn inmiddels ook GlobalGAP gecertificeerd," licht Magdy toe.

 
Naast zee- en wegtransport exporteert Farmex ook per luchtvracht om verre afzetmarkten te kunnen beleveren. "Vorig seizoen hebben we van december tot april 70 containers kunnen exporteren. Dit jaar hopen we onze export te vergroten naar 130 containers," vertelt Magdy. Het volledige volume wordt geleverd aan Del Monte. Over het algemeen genomen zijn de vooruitzichten op de markt in de Golfregio goed, met name in het winterseizoen. "Ten opzichte van andere producerende landen levert Egypte in deze tijd van het jaar de beste kwaliteit," aldus Magdy.

 
Dankzij deze hoge kwaliteit groeit de vraag naar Egyptische ijsbergsla, vooral in de Golfregio en Rusland. Dit brengt echter ook problemen met zich mee vanwege de beperkte houdbaarheid van het product. Farmex stelt dan ook alles in het werk om te voorkomen dat vrachten dagenlang oponthoud oplopen in de haven en garandeert dat de producten hun bestemming in optimale staat bereiken.

Voor meer informatie:
 
Ahmed Magdy
Farmex (Egypt)
Tel: +20122 3381402
Skype: farmexco
Email: info@farmexco.com
farmexco@gmail.com
www.farmexco.com 
Publicatiedatum: