Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KazAgro opent kassencomplex in Almaty

Op de vooravond van het 10 jarig jubileum van KazAgro is het grootste kassencomplex van Kazakchstan thans operationeel. Als eerbetoon van 25 jaar onafhankelijkheid van Kazachstan zal de officiële opening van de faciliteit in begin van december dit jaar worden gehouden .

Het bedrijfsoppervlakte zal zo'n 12 ha zijn en bevindt zich in de regio Alatau. De faciliteit zal jaarlijks 3.200 ton tomaten en 4.000 ton komkommers produceren en werd gebouwd met de technologie van het Nederlandse bedrijf Dalsem. Het zal werk bieden aan 150 mensen. Om de lokale telers te ondersteunen en de aanvoer van groenten buiten het seizoen te kunnen garanderen, stemde KazAgro ermee in om 41 projecten te financieren voor de constructie van kassen op een areaal van ​147 hectare. De totale kosten komen neer op 128 miljard euro met een totale productiecapaciteit van 63 duizend ton groenten en fruit per jaar.

Volgens het ministerie van landbouw in Kazachstan komt de productie van vroege groenten in de republiek op een totaal van 147.700 ton in 2015, goed voor 83% van de binnenlandse markt.

Voor meer informatie:
www.kazagro.kz
Publicatiedatum: