Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse groentenproductie stijgt 17%

Dit seizoen is de groentenoogst 17 % groter, maar daar moet bij vermeld worden dat de stijging wordt veroorzaakt doordat de oogst in 2015 laag uitviel toen de productie daalde met 18% door de droogte in augustus. Dit jaar heeft ons eigenlijk teruggebracht naar het niveau van 2014. De weersomstandigheden waren gunstig voor bijna alle gewassen," zegt Dr Bozena Nosecka, van het Institute of Agricultural Economics and Food Economy van het National Research Institute.

Bij fruit werd de hoogste groei waargenomen bij frambozen, maar over het algemeen was het gelijk aan die van de groenten. "Dit seizoen is succesvol voor de productie, maar wat de prijzen betreft is het precies het tegenovergestelde," meldt Bozena Nosecka. Zij voegde daaraan toe dat de groentenprijzen, zowel voor de verwerking als voor verse consumptie, aanzienlijk lager uitvielen in vergelijking met de hoge prijzen vorig jaar. Het kan erop lijken dat er sprake is van een sterke daling, waarbij de prijzen eigenlijk terugkeren naar de gemiddelde prijzen van 2014. Gaat het om fruit, dan lieten alleen aardbeien een prijsstijging zien, omdat de productie lager was dan in 2015. Volgens Bozena Nosecka waren de goede prijzen voor aardbeien voor de verwerkingsindustrie het resultaat van een lage voorraad diepvriesaardbeien op de Europese markt.

Bron: sadyogrody.pl
Publicatiedatum: