Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland roeit koolwitje uit

Nieuw-Zeeland heeft een prestatie geleverd die het waard is vermeld te worden. Het gaat om het elimineren van een invasieve vlindersoort in het land. De boosdoener, het groot koolwitje, wordt gevonden in Europa, Aziƫ, en Afrika. Kort na de eerste waarneming van de soort in 2010 in het land werd een plan gelanceerd door de overheid om de plaag te elimineren.

Het plan werd opgesteld om het gewas wat bedreigd werd door de vlinder te redden. Voordat het een mooie vlinder wordt, begint het zijn leven als rups die bekend staat om zijn enorme eetlust. Om zijn honger te stillen, eet het Brassica gewassen waaronder: kool, broccoli, spruiten en bloemkool.

Tussen 2010 en 2014 voerde het department of conservation van Nieuw-Zeeland honderdduizenden zoekacties op 29.000 percelen in Nelson op het Zuidereiland Het wordt aangenomen dat de vlinder/rups hier via een schip in de haven is aangekomen. Ook kinderen werden aangemoedigd om te helpen zoeken door een beloning uit te loven voor elk dood groot koolwitje die naar de school gebracht werd in de schoolvakantie van 2013.

Bron: newscientist.com
Publicatiedatum: