Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenkool populair in Canada

De Canadese boerenkool die in Carmen, Manitoba wordt geteeld had een goed seizoen. "De omzet was 40% meer dan vorig jaar, wat geweldig is," zegt Dave Whitmore van teeltbedrijf Peak of the Market. "De prijzen waren sterk dit jaar. Het was voor boerenkool ons sterkste jaar ooit."

Het seizoen loopt voor Peak of the Market van eind juni tot medio oktober. Er wordt uitsluitend aan de Canadese markt geleverd.



Boerenkool is onder Canadese consumenten in trek vanwege de gezondheidsvoordelen. "Ik heb van andere collega's in de sector gehoord dat de vraag mogelijk begint af te vlakken. Wij denken echter dat er nog steeds een sterke vraag is. Er zijn nog veel nieuwe manieren om het te verpakken of om het in de keuken te gebruiken. Er zijn veel nieuwe recepten," zegt Whitmore. "We zien hier nog steeds de hype eromheen hangen. Daarom denk ik dat de omzet toe blijft nemen. Qua omzet produceren we nu iets meer dan wordt gevraagd, dus zoeken we nieuwe markten op."

De regio Manitoba had behoorlijk wat neerslag, maar dit heeft geen invloed gehad op de boerenkoolteelt. Peak of the Market werkt momenteel aan de productie voor opslag. Dit zijn onder andere aardappelen, kool, bieten, koolrapen en uien.

Voor meer informatie:
Dave Whitmore
Peak of the Market
Ph: (204) 633-7918
Publicatiedatum: