Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede prijzen voor rode kool, witte doen het minder

Tholen - De vorst is in het land en het is weer tijd voor de wintergroenten. "Op dit moment doet vooral de rode kool het goed en loopt redelijk vlot weg. Witte kool valt wat tegen. Van dit soort is altijd minder productie, maar de vraag ligt ook niet zo hoog", vat teler Bart Roose uit Veurne de situatie samen. Hij heeft een areaal van zo'n 30 hectare met rode en witte kool en teelt daarnaast ook andere groenten. Hij levert deels aan de industrie. Een ander deel gaat naar de versmarkt via de REO Veiling.



Prijzen boven de 25 cent

Hij geeft aan dat zowel industrie als de versmarkt goede prijzen geeft voor de rode kool. "Bij industrie spreken we dan over 23/24 cent en op de veiling zelfs boven de 25 cent per kilo. Dat is heel netjes." Rode en witte kool lopen vaak gelijk op qua prijs, maar dit jaar lopen de witte wat moeizamer. "Ik denk dat er voorlopig ook nog geen opleving komt, want de vraag blijft kalm. Mogelijk komen er na nieuwjaar weer kansen voor de witte. Waarschijnlijk zal het rond die tijd terug aantrekken."

Positief

Bart ziet dat de rode kolen dit jaar kleiner uitvallen. "Dit komt door de verschillende extreme weersomstandigheden in de zomer en de herfst. Er zijn aardig wat kleine kolen dit seizoen." Hij voorziet voor de rode kool goede maanden. "We mogen op dit moment niet klagen en het ziet er naar uit dat deze positieve situatie zal aanhouden. Er komt voorlopig zeker geen overaanbod op de markt. We zijn positief gestemd. Voor de witte is het afwachten, hopelijk loopt het snel beter."

Voor meer informatie:
Bart Roose
lv-bart-roose@hotmail.com