Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie Zuid-Holland investeert €2,3 mln in duurzame teelt

Van 28 november 2016 tot en met 25 januari 2017 kunnen bedrijven uit Zuid-Holland subsidie aanvragen voor fysieke investeringen in innovatie en modernisering van teeltbedrijven. Het totale budget voor deze subsidie-openstelling is 2.319.000 euro. Deze openstelling is onderdeel van de Uitvoeringsregeling POP3 Zuid-Holland. Over een periode van 4 jaar is hiervoor in totaal 15 miljoen euro beschikbaar.

De provincie Zuid-Holland wil door duurzame innovaties een wezenlijke verandering in de teelt en voedselketen bereiken. Dit is nodig, want de teelt in Zuid-Holland staat economisch en ecologisch onder druk. Klimaat, luchtkwaliteit, biodiversiteit en een goede boterham voor telers vragen om een andere aanpak. Met het Ambitiedocument 'lnnovatieAgenda Duurzame Landbouw' heeft de provincie gekozen voor een veranderaanpak met proeftuinen. Voor deze proeftuinen kan subsidie worden aangevraagd uit het PlattelandsOntwikkelingsProgramma (POP3).

Openstelling
Men kan voor de openstelling tot en met 25 januari 2017 subsidieaanvragen indienen voor fysieke investeringen die nodig zijn voor het ontwikkelen, beproeven of demonstreren van innovaties in teeltbedrijven. Na het aflopen van de openstellingsperiode (28 november 2016 tot en met 25 januari 2017) zullen de ingediende projecten worden beoordeeld. De meest kansrijke projecten zullen subsidie ontvangen.

Bron: Provincie Zuid-Holland
Publicatiedatum: