Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans ontsmettingsbedrijf groeit uit tot megakwekerij

Met technologische faciliteiten in vier verschillende landen in Europa en Noord-Amerika en vijf kwekerijen met een oppervlakte van 15 hectare spreekt Centro Seia een woordje mee in de internationale glastuinbouw.



Centro Seia verkoopt zo'n 80 miljoen planten, waarvan 40 miljoen geënt zijn. Het bedrijf biedt werk aan 150 mensen en gedurende zo'n negen maanden per jaar ook aan 750 seizoenskrachten.



Het begon allemaal in 1967 in de provincie Ragusa toen SIS Spa, een bodemontsmettingsbedrijf, werd opgericht. In 1992 werd Centro Seia aangekocht wat kort daarna ging samenwerken met de Israëlische kwekerij Hishtil en resulteerde in nieuwe technologische investeringen.



In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid dankzij overnames zoals die van Vivaio Leopardi in Marche en het Franse Printemps du Lot. Bovendien heeft Centro Seia veel geïnvesteerd, onder meer in een kwekerij in Bosnië (in 2008) en in de Amerikaanse staat North Carolina (in 2016).

Naast het kweken van planten is het bedrijf ook actief binnen andere segmenten van de sector zoals bodemsanering en de tomatenteelt voor de Europese markt.



Om meer te weten te komen over het succes achter Centro Seia, bezochten we de faciliteit in Ragusa, waar we ontvangen werden door directeur Giovanni Planeta.



Giovanni Planeta: "We hebben altijd vernieuwing nagestreefd maar dat alleen is niet voldoende. We werken samen met buitenlandse partners en investeren in onderzoek en ontwikkeling. Dit soort vernieuwingen ontwikkelen zich vaak tot nieuwe technische oplossingen voor onze klanten. Het kweken van een gezonde plant is ons hoofddoel en het is belangrijk dat de klant ons volledig vertrouwt."

"Wij zijn evenals onze klanten bezig met produceren. We begrijpen de moeilijkheden waar zij tegenaan lopen en op basis daarvan proberen wij een oplossing te ontwikkelen."




Protocol

"We hebben een speciaal protocol (Elite) ontwikkeld voor het kweken van geënte planten. Het protocol garandeert hoge fytosanitaire veiligheidseisen dankzij gepatenteerde gereedschappen voor steriel enten en fytopathologische analyses. Het Elite protocol is gecertificeerd door het SGS, één van de belangrijkste certificeringsorganen binnen de sector."

"Deze middelen komen het best tot hun recht wanneer zij toegepast worden voor substraatgewassen. Planten die gekweekt worden op kokosvezels of glaswolsubstraat bieden in combinatie met protocol van Elite een groot productiepotentieel."



Over de doelstellingen van het bedrijf zegt Giovanni: "We willen een voorbeeld voor onze klanten blijven door ons werk met toewijding en passie te blijven uitvoeren. Het verhogen van de productiviteit en kwaliteit is de beste manier om de toekomst te verbeteren."



Voor meer informatie:
Centro Seia

C.da piombo s.n.c
Ragusa
Tel.: +39 0932 914011
Fax: +39 0932 825112
Email: info@centroseia.it
Web: centroseia.it

Auteur: Gaetano Piccione
Publicatiedatum: