Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sainsbury's brengt samen met Peruaanse telers inheemse gewassen terug

De inspanningen van de Britse supermarktketen Sainsbury's om telers in Peru inheemse en bedreigde gewassen te laten verbouwen op dor land, blijken na twee jaar hun vruchten af te werpen. Twee jaar geleden besloot Sainsbury's in samenwerking met Kew Royal Botanic Gardens, een centrum voor botanische en mycologische kennis, inheemse en bedreigde gewassen, zoals asperges, bonen en druiven die oorspronkelijk in Peru werden verbouwd, weer terug te brengen.
Daarnaast startte Sainsbury's met onderwijs en trainingen voor boeren in het gebied over de teelt van deze gewassen. Hierbij staat een duurzame en effectieve productie centraal. Ook plantte de supermarktketen stikstofbindende bomen, zoals Acacia-variaties. Deze bomen verbeteren de bodem voor de teelt van verschillende gewassen.
Milieu-impact

Sainsbury's startte het project naar eigen zeggen om bij te dragen aan een inkoop zonder negatieve impact op het lokale milieu van gemeenschappen. Dankzij het succes van het project hebben ook partijen buiten Peru volgens de retailer interesse getoond.
Om de kennis en expertise uit het project beschikbaar te stellen aan meerdere partijen, is de retailer samen met Kew Royal Botanic Gardens het eerste Native Plant Research and Conservation Centre gestart. Dit centrum ontwikkelt management voor inheemse zaden en vermeerderingsprotocollen voor zeldzame inheemse planten.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl
Publicatiedatum: