Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere Britse vraag naar tomaten voor Kerst

Momenteel is de tomatenmarkt in het Verenigd Koninkrijk zeer stabiel. De aanvoer uit Spanje is goed, evenals de kwaliteit.

Wilf Whittle van Sharrocks legt uit dat er samengewerkt wordt met een aantal familiebedrijven en dat de kwaliteit uitstekend is. Sharrocks levert aan groothandelaren en foodservicebedrijven. "Het is is op het moment erg druk en we verwachten dat dit in de aanloop naar de Kerstdagen zo zal blijven. De vraag naar tomatenspecialiteiten, zoals mixverpakkingen van traditionele rassen, cherrytrostomaten en gele tomaten is groot."

De stijgende vraag is te danken aan de vele bedrijfs- en Kerstfeesten die nu al georganiseerd worden waardoor foodservicebedrijven die aan de horeca leveren meer bestellingen binnenkrijgen. Eerder dit jaar heeft Sharrocks voor het eerst Poolse tomaten ingekocht ter aanvulling op de grillige aanvoer uit Nederland. Momenteel is er geen aanvoer uit Polen meer maar Wilf vertelt dat gezien het grote succes Sharrocks ook volgend jaar weer tomaten uit Polen zal importeren.

Hoewel er vanwege het slechte weer in Almeria de komende week een krappe aanvoer verwacht wordt, denkt Wilf dat dit geen problemen voor de leveringen zal geven. Sinds de uitslag van het Brexit-referendum is de koers van het pond instabiel. Vanuit de foodservicesector is er dan ook een groeiende belangstelling om de leveringsketen te verkorten om zo prijsverhogingen tegen te gaan. Desondanks is Wilf er van overtuigd dat bedrijven als Sharrocks een essentiƫle schakel in de keten zijn. "Als men dit gaat doen, zou het goed zo kunnen zijn dat er slechte producten geleverd worden. De kwaliteit staat voorop." Het Spaanse bloemkoolseizoen is begonnen en volgens Wilf is de kwaliteit goed. Deze week zijn ook de eerste volumes Spaanse ijsbergsla aangekomen.
Publicatiedatum: