Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italianen mogen nu legaal cannabis verbouwen

"We hebben eindelijk een gereguleerde sector die grote mogelijkheden biedt voor onze landbouw, niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar ook wat betreft duurzaamheid. Wij leveren informatie aan de vele producenten die geïnteresseerd zijn in deze potentieel winstgevende sector. Dankzij de kwaliteitskenmerken kan hennepteelt in feite de impact op het milieu verkleinen," legt minister Maurizio Martina uit. 

De wet bepaalt met name welke variëteiten geschikt zijn voor de teelt, evenals de sectoren waarin deze mogen worden gebruikt, variërend van voeding, cosmetica, industrie en energie tot aan onderwijs en onderzoek. De wet maakt het zo mogelijk cannabis te telen zonder een vergunning nodig te hebben. Om de productie en de verwerking te bevorderen, zal een deel van de nationale middelen bestemd zijn voor deze sector tot maximaal € 700.000 per jaar. Vanzelfsprekend zullen er inspecties plaatsvinden.
 
Coldiretti's gewassen verdubbelt in een jaar
"Het feit dat de Senaat heeft ingestemd met de wet is een goede zaak. Taranto kan het teeltgebied voor cannabis worden in Zuid-Italië. Cannabis kan worden gebruikt in de voedings- en cosmetische sector en nieuwe banen creëren. Het heeft weinig kunstmest nodig en laat een goede hoeveelheid organische stof in de bodem achter, " meldt Alfonso Cavallo, president van Colridretti Tranto.

De teelt van cannabis is gegroeid in Taranto en het aantal teeltgebieden is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Dit komt door de vele mogelijkheden van dit bijzonder veelzijdige gewas, dat kan worden gebruikt om weefsel te maken, bouwmaterialen, oliën, lakken, zeep, wax, cosmetica, detergent, papier en verpakkingen. Er zijn zelfs cannabis pallets voor verwarming.

Opleidingsactiviteiten worden ontwikkeld voor degenen die werkzaam zijn in de sector om hun kennis over cannabis en het gebruik ervan in de agronomische, agro-industriële, nutraceutische, duurzame gebouwen, groene bestanddelen en verpakkingssectoren te vergroten.

"Cannabiszaden en voeding, afkomstig van cannabis, bevatten eiwitten die alle essentiële aminozuren in een uitstekende verhouding en in een gemakkelijk opneembare vorm bevatten. Cannabis kan ook worden gebruikt voor het maken van natuurlijke stoffen ideaal voor kleding (koel in de zomer en warm in de winter) en om meubels te maken (deze zijn zeer bestendig). Gewassen gezaaid na cannabis zijn productiever. Zo kan tarwe kan tot 20% meer opleveren dan bij traditionele rotaties. In de twintig jaar die gespendeerd zijn aan het bestuderen van deze plant, heeft Italië een assortiment van meer dan 300 cannabis variëteiten ontwikkeld."

"We gaan bijna terug naar een gewas dat zeer populair was in de jaren 40, zozeer zelfs dat, met zijn 100 duizend hectare, Italië de tweede cannabisproducent wereldwijd was (na de Sovjet-Unie). De daling kwam door industrialisatie en economische groei, dat leidde tot de productie van synthetische vezels en een internationale campagne tegen drugs."

'In 1961 ondertekende de Italiaanse regering het Enkelvoudig Verdrag van de Verenigde Naties inzake verdovende middelen '(gevolgd door die in 1971 en 1988), volgens welke cannabis werd verondersteld uitgestorven te zijn binnen 25 jaar na de inwerkingtreding van dit verdrag. In 1975 heeft de 'Cosina wet' tegen drugs geleid tot de eliminatie van de laatste beteelde hectare. De huidige groei is het perfecte voorbeeld van hoe goed onze bedrijven kunnen ontdekken en experimenteren met grensgebieden, maar ook voldoen aan de behoeften van nieuwe consumenten. Deze nieuwe groene economie kan bijdragen tot duurzame groei en het land helpen te herstellen van de crisis."
Publicatiedatum: