Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
te weinig subside

Russen stoppen groot glastuinbouwproject

Op 18 november 2016 nam de Raad van Bestuur van het Russische bedrijf Rusagro de beslissing om hun bouwproject van 283 miljoen euro stop te zetten. Het project was sterk afhankelijk van overheidssteun en het bestuur verwacht dat die de komende jaren ontoereikend zal zijn om een redelijke terugbetalingsperiode te garanderen .

Rusagro is al actief in de agrarische sector: varkens en suiker. Het bedirijf onthulde in maart dit jaar de plannen voor een tuinbouwproject in het centrale gebied van Tambov. Doel was groenten te produceren tijdens de strenge Russische winters om zo minder afhankelijk van import te worden."Er zijn projecten die we in ieder geval zullen uitvoern, met of zonder staatssteun. Maar niet deze kassen," zegt Rusagro directeur Maxim Basov al eerder in een interview met Reuters.

De Russische overheid heeft het moeilijk vanwege de zwakke olieprijzen. Daardoor is er minder geld beschikbaar voor het subsidiƫren van tuinbouwprojecten. In september dit jaar kondigde Rusagro daarom al aan het project mogelijk te vertragen.


Voor meer informatie:
Rusagro
Tel.: +7 495 363 16 61
AVSkvortsov@rusagrogroup.ru
www.rusagrogroup.ru
Publicatiedatum: