Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westfaalse telers bezoeken Italiaanse kassen

Na het succes van de reis, gemaakt door een groep plantentelers van Noord-Rijnland-Westfalen vorig jaar, besloot een nieuwe groep Duitse tuinbouwers om dezelfde reis te ondernemen langs de meest representatieve bedrijven in het kassen district van de provincies Rome en Latina met o.a. kassen die behoren tot de Di Meo Remo groep en de producent van kruiden Copraval PO.


De kwekerij van Di Meo Remo

De tour werd georganiseerd door de landbouwkamer van Noord-Rijnland-Westfalen en Erns Zimprich, vertegenwoordiger van Compaqpeat. Daarin is een vierdaags bezoek opgenomen aan kwekerijen en toeristische attracties.



Tijdens het bezoek aan de kwekerijen van de Di Meo Remo groep werden de bezoekers begeleid door Remo Di Meo en zijn dochters Barbara en Alessia, die een gedetailleerde uitleg gaven over de moderne productiefaciliteiten van Nettuno en Bella Farnia.



Aromatische kruiden

In het bijzonder konden de bezoekers ten behoeve van de aromatische kruiden toegepaste productietechnologieën bekijken zoals bij basilicum, munt, rozemarijn en bieslook. Onlangs werden de nieuwe voorgesneden folies voor trays en flowpacks geïntroduceerd.


Het zaaien van Basilicum

De bezoekers konden de vele kerststerren (Poinsettia) zien, waarvan het bedrijf er ca. 380.000 verkoopt tijdens de kerst. Zij waren bijzonder geïnteresseerd in de 22 boom, mand en poinsettia's om hun sterke decoratieve effect, die nog relatief onbekend zijn op de Duitse markt.

Poinsettia

Er werden positieve opmerkingen gemaakt over de kwaliteit en robuustheid van de planten evenals over de strikte en nauwgezette productie protocollen toegepast door de technici. De gasten konden ook de culinaire hoogstandjes van het gebied proeven, zoals mozzarella, olijfolie en wijnen van de Pietrapinta wijngaard, ham van Bassiano, Porchetta van Ariccia en Caciotta van Agro Pontino.


Na de afscheidslunch met typische streekgerechten bedankten de bezoekers hun gastheer en dames met Duitse producten.


De uitwisseling van geschenken. Aan de rechterkant, Remo Di Meo.

Contactpersonen:
Azienda Agricola Di Meo Remo

Via Quinto Stradone Sandalo del Levante, 17

00048 Nettuno (RM)
Tel.: (+39) 06 9819688
Fax: (+39) 06 9819455
Email: info@dimeoremo.it
Web: www.dimeoremo.it
Publicatiedatum: