Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koos Groot van witlofbedrijf Horti Hydro Cultures:

"Lage witlofproductie zal trend zijn dit seizoen"

Tholen - Nu hij de nieuwe oogst witlof heeft kunnen analyseren, is Koos Groot van witlofbedrijf Horti Hydro Cultures tevreden over de kwaliteit, maar voorziet krapte op de markt. Koos: "De kwaliteit is gemiddeld genomen mooi, maar de producties vallen tegen, de kilogrammen zijn er nog niet. In september zijn de witlofwortelen door het aanhoudende warme weer onvoldoende afgerijpt op het land in de polders, waardoor we nu, zoals we dat noemen een jonge pen hebben en die is minder productief."



De jonge pennen zijn kwalitatief wel goed. "Ze geven mooie droge kroppen, dus daar is goed mee te werken in het handelskanaal", aldus Koos. In de afgelopen periode was de vraag goed. "Door de omschakeling van oude naar nieuwe wortels, zie je het aanbod wat teruglopen. Als ik naar de analyses kijk van de latere rassen, verwacht ik dat het een trend zal worden, dat de producties wat lager zullen blijven voor het hele seizoen, waardoor er mogelijk een blijvende krapte op de markt zal aanhouden. Zeker wanneer we richting de Kerst gaan, kan het nog wel eens spannend worden of er nog wel voldoende witlof is."

Witlofbedrijf Horti Hydro Cultures kan makkelijk schuiven in haar productie door een flexibel teeltsysteem. Het bedrijf is lid van telersvereniging Quality Growers Holland. Dit verpakkingsbedrijf verpakt witlof voor vele supermarktketens in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie:
Koos Groot
Witlofbedrijf Horti Hydro Cultures
Koggeweg 5
1606 ML Venhuizen
www.qualitygrowersholland.nl
T: 06-55372195
www.verseoogst.nl/telers/horti-hydro-cultures