Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Jansen, Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen:

"Meer vraag uit zuiden dan het oosten op preimarkt"

Tholen - Was de vraag naar prei vorige week nog erg rustig, inmiddels is de markt wat opgeleefd. "Of het komt door een supermarktactie of de temperatuur weet ik niet, maar de markt heeft niet veel nodig om omhoog te gaan", constateert Kees Jansen van het gelijknamige teelt- en verpakkingsbedrijf uit Etten-Leur.



"Niet dat de prijzen zo extreem hoog zijn, maar de vaart zit er weer een beetje in. Afgelopen week zijn we van 35 naar 40-45 cent gegaan en in België noteren de veilingen al 55 cent", zegt Kees. Hij ziet de komende maand met vertrouwen tegemoet. "Normaal gesproken zijn december en januari goede preimaanden. Je hoort overal dat de producties toch wat tegenvallen, na de vertraging met planten in de zomer. Normaal gesproken zou de prijs op niveau moeten blijven. In België verwacht men pas na nieuwjaar serieuze volumes."

"Wij leveren hoofdzakelijk aan exporteurs. Juist de combinatie van teelt en afzet maakt ons interessant voor afnemers. Momenteel gaat er meer prei naar het zuiden dan naar het oosten, omdat Polen nog altijd in productie is. Italië en Scandinavische landen hebben een goede vraag. De afzet naar het Verenigd Koninkrijk valt ronduit tegen, maar er gaat wel weer veel prei naar Frankrijk en België omdat die landen moeilijker zaten in de productie.

Voor meer informatie:
Kees Jansen
Teelt- en verpakkingsbedrijf Gebroeders Jansen
Naaldstraat 1
4873 LZ Etten-Leur
Tel: 076-5264397
info@jansenprei.nl