Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe kas Demers verwarmd met groene energie

De geschiedenis van Horticultural Productions Demers, opgericht in het begin van de jaren zestig door Yolande en André Demers, begint met de teelt van aardbeien. In de jaren 70 gaat het bedrijf door met kasteelt en de introductie van nieuwe teelttechnieken. Er worden verschillende kassen gebouwd en in de jaren 80 kunnen consumenten in het stadsgebied van Quebec Demers kastomaten kopen in de supermarkten. In 1990 namen Jacques Demers en Réjean het bedrijf over van hun ouders en bleven uitbreiden. Demers produceert nu tomaten, paprika's, aubergines, aardbeien en frambozen.

Nieuw hoofdstuk
Demers begint nu een nieuw hoofdstuk met de constructie van een nieuwe kas van 6,8 hectare in Drummondville met een geplande investering van 23,5 miljoen euro, die operationeel zal zijn vanaf oktober 2017. Demers verdrievoudigt daarmee zijn faciliteit in Center-du-Québec van 3,2 naar 10 hectare waarmee het de grootste producent van kastomaten in Quebec is. De bekendmaking vond plaats op een persconferentie, die de financiële partners van het project en de burgemeester van Drummondville samenbracht in het gebouw van de Economische Ontwikkelingsmaatschappij van Drummondville.



Groene energie, duurzame energie en rood fruit
Afvalstoffenbeheer uitgevoerd in 2012 in Drummondville was een uniek project in Canada en leidde tot een dubbele terugwinning van biogas uit de stortplaats. Het bedrijf heeft een energiecentrale geïnstalleerd die loopt op biogas om de motoren aan te drijven, die gekoppeld zijn aan generatoren. Afvalstoffenbeheer heeft een ingenieus systeem ontwikkeld waarbij de warmte wordt teruggewonnen en gebruikt als energiebron voor Demers.

"Met dit energie efficiënte project kunnen we door het hele jaar tomaten produceren, inclusief de wintermaanden. Wij blijven een toonaangevende positie behouden in de winkels van Quebec met een toenemende markt in Montreal tegen meer concurrerende prijzen om de concurrentie vanuit Mexico en Zuid Amerika aan te kunnen. Dit productiemodel stelt hen tevens in staat om het gebruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming van de kas te vermijden. Hierdoor reduceert de kas de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen met meer dan 26.000 ton," zegt Demers.

Voor meer informatie:
Havecon Kassenbouw B.V.
Marconistraat 32
2665 JE Bleiswijk
Postbus 25
2665 ZG Bleiswijk
Netherlands
Tel. +31(0)10 266 32 70
Fax +31(0)10 266 32 71
info@havecon.com
www.havecon.com
Publicatiedatum: