Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe regels stukloon voorkomen onderbetaling

Als het aan het kabinet ligt, komen er nieuwe regels voor het betalen van stukloon. Dit kan u als werkgever veel geld kosten. Maar het zorgt er ook voor dat uw werknemers minimaal het wettelijk minimumloon ontvangen.

Het kabinet wil de regels voor stukloon aanpassen naast aanpassingen aan de regels voor meerwerk en de verhoging van het minimumjeugdloon. Dit leidt tot hogere loonkosten, omdat u elke werknemer minstens het wettelijk minimumloon moet gaan betalen.

Werktempo van werknemer is doorslaggevend
Het minimumloon is op dit moment omgerekend per uur 8,87 euro voor een werknemer van 23 jaar of ouder. Als uw werknemer vijf stuks per uur produceert en u hem 2 euro per stuk betaalt, is er niets aan de hand. Hij verdient per uur namelijk al meer dan het minimumloon.

Werkt uw werknemer echter langzaam, waardoor hij slechts drie stuks per uur produceert, dan moet u hem in de nieuwe situatie minstens het minimumloon betalen voor de uren die hij gewerkt heeft. In plaats van 6 euro per uur, gaat die werknemer dus 8,87 euro per uur kosten.

Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
088 236 73 50
arbeidszaken@flynth.nl
www.flynth.nl
Publicatiedatum: