Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spruitentelers genieten van eigen spruiten

Sterrenkok zet spruiten in het zonnetje

Tholen - "Het was boven de top", vertelt een enthousiaste Jan Herberts van de gebroeders Herberts. In een mobiel restaurant, verzorgd door The Greenery, presenteerde chefkok Michel van der Kroft van 2-sterrenrestaurant 't Nonnetje in Harderwijk diverse culinaire hoogstandjes. "De spruiten werden echt in het zonnetje gezet", aldus Jan. De Zeewolderse telers Jan en Ronald verrasten de genodigden eerst met een rondleiding door hun bedrijf. Daarna mochten ze proeven van vele bijzondere gerechten zoals spruitjescake, bitterballen en diverse amuses.


Chefkok Michel snijdt de spruitjes van de stam. Foto Joost Rouwhorst

Chefkok Michel heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om spruiten te bereiden, de spruiten blijven tijdens de bereiding aan de stam. Dat is echt heerlijk, zei Joost Rouwhorst, manager coƶperatiezaken bij Corforta. Veel mensen houden niet van de spruitjesgeur en de bittere smaak.


Foto Joost Rouwhorst

Volgens de koks en de telers zijn deze negatieve ideeƫn over de spruitjes achterhaald. Door deze groenten anders te bereiden, stinkt het niet meer. Bovendien smaken spruiten niet meer bitter omdat deze smaak door kweektechnieken uit de groente verdwenen is. "Veel mensen denken dat spruitjes zoeter zijn nadat het heeft gevroren, maar dat is tegenwoordig met de nieuwe rassen niet meer zo", legt Jan nog uit.


Foto's Joost Rouwhorst


Voor meer informatie:
Gebroeders R&J Herbert
Nekkeveldweg 42
3896 LZ ZEEWOLDE
tel 036-5312457
www.gebroedersherbert.nl