Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
joint venture met Almex

Staay Food Group aan de slag in Kazachstan

Almex en Staay Food Group hebben een joint venture opgericht, genaamd Astana Fresh, om projecten te ontwikkelen in de agribusiness in Kazachstan. Op 21 november is daarvoor een memorandum van overeenstemming getekend. In de eerste instantie gaan de partijen samenwerken met lokale telers voor de distributie van verse groenten en fruit in Kazachstan en de buurlanden. Dit zal een impuls geven aan de lokale telers van groenten en fruit in kassen en de vollegrond.

De partijen hopen dat de beoogde gezamenlijke onderneming Astana Fresh een niche tussen de telers en de grootverbruikers van groenten en fruit zal invullen. Tegelijkertijd zullen Almex en Staay Food Group verder marktonderzoek verrichten naar de mogelijkheid van de bouw van kassen, groothandel- en distributiecentra en verwerkingsbedrijven met behulp van de ervaring kennis en nieuwste technologieƫn van de Staay Food Group.

De partijen spreken de wens uit samen te werken met de Kazachse instellingen voor hoger onderwijs om hooggekwalificeerd personeel te werven op het gebied van landbouw en voedselproductie en tevens de praktische toepassing van de onderzoekscapaciteit van de nationale universiteiten voor te bereiden, waarbij ook extra banen voor landbouwprofessionals gecreƫerd zullen worden.

Almex en de Staay Food Group nodigen lokale telers uit voor een constructieve dialoog en hopen op een vruchtbare samenwerking.
Publicatiedatum: