Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

70 jaar LGV-Frischgemüse

LGV-Frischgemüse bestaat dit jaar 70 jaar en verwacht in haar jubileumjaar een stabiele omzet van 65 miljoen euro te halen. Ondanks de verregende voorzomer bewezen de groentenspecialiteiten van LGV-Frischgemüse zich ook in 2016 als constante succesproducten. Deze ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door de decennialange samenwerking met de tuinders onder het dak van de Oostenrijkse coöperatie.



Goed aanbod, maar lagere consumptie wegens slecht weer
In de maanden mei, juni en juli waren er elke maand gemiddeld 15 dagen met neerslag. In mei was er bovendien ook nog eens sprake van lage temperaturen. Des te slechter het weer in de voorzomer is, des te minder wordt er gebarbecued en des te kleiner is de vraag van Oostenrijkse consumenten naar verse groenten. Als gevolg hiervan moest er dit jaar duidelijk meer geëxporteerd worden dan in de voorgaande jaren. Met een exportstijging van 50,8% is seizoen 2016 één van de seizoenen met de meeste export in de geschiedenis van LGV-Frischgemüse.

Groentenspecialiteiten: succes door kwaliteit
De groentenspecialiteiten van de LGV-tuinders zijn nog steeds bijzonder succesvol. Terwijl de verkoophoeveelheid van tomatenspecialiteiten licht afnam vanwege een overaanbod aan tomaten in Oostenrijk, nam de verkoop van snackkomkommers met circa 21% en van aubergines met circa 23% toe. De LGV-tuinders proberen sinds decennia ieder seizoen nieuwe, individuele groentensoorten. De van generatie op generatie en van bedrijf op bedrijf doorgegeven ervaringen van de tuindersfamilies maken dit veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige groentenassortiment mogelijk.
Publicatiedatum: