Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten, vis en hop op Parijse daken en in parkeergarages

In Parijs heeft het stadsbestuur 33 teams geselecteerd om mee te doen aan het Parisculteurs project. Dit project richt zich op gebruik van daken en parkeergarages in de stad voor de teelt van groenten, vis en hop. 13 locaties worden beschikbaar gesteld door de stad zelf en 20 door partners. 

Agri-ecologie staat centraal bij alle projecten maar teelttechnieken variëren van aquaponics, aeroponics, permacultuur en teelt in potten tot paddenstoelen hydroponics. 

De 5,5 hectare aan teeltoppervlak zullen helpen om regenwater te verzamelen en hitte-eilanden in de stad te verminderen. Productie is gericht op korte termijn productieketens, zoals lokale markten en/of restaurants. Jaarlijks zal 425 ton groenten en fruit, 24 ton paddenstoelen, 3 ton vis en 95 kilo honing geteeld worden. 

De eerste projecten zullen gestart worden in het begin van 2017, maar in 2020 wil de stad al 100 hectare teeltoppervlak hebben en klaar zijn om Parisculteurs 2 te lanceren. Pénélope Komitès, assistent van de burgemeester en verantwoordelijk voor groene ruimtes, is zeker dat deze projecten "wilskracht en moed" geven aan andere partners om locaties aan te bieden en voor ondernemers om nieuwe projecten te lanceren. 

La Brize de la Bastille



"La Brize de la Bastille" is het grootste project, dat plaatsvindt op het 5000m2 grote dakterras van de Bastille Opera. Het project wordt uitgevoerd door stadslandbouw bedrijf Topager. 2500m2 grond zal gebruikt worden voor de teelt van groenten, fruit en eetbare bloemen. Er zal hop groeien tegen de 600m2 grote gevel van het terras. Het plan is ook om vlakbij een ambachtelijke microbrouwerij te installeren. 

Er zal gebruikt gemaakt worden van lokaal geproduceerde compost. Het project wil samenwerkingsverbanden aangaan met cafés en restaurants in de buurt voor de levering van verse groenten en fruit. Het doel is om 5,5 ton aromatische planten, klein fruit, jonge planten en verse groenten te produceren. Hiernaast zal ook 500 kilo hop geproduceerd worden. 

Green'Elle

Het Green'Elle project zal groenten en zoetwatervissen produceren met gebruik van aquaponics. Dit vindt plaats in kassen bij het ongebruikte Grenelle Reservoir, beschikbaar gemaakt door waterbedrijf les Eaux de Paris. Met hydroponics bespaart het project 90% water vergeleken met traditionele teelt. 

In de 2 bassins van het reservoir komt 1.500m2 aan kassen met hydroponics en 7 bassins voor aquacultuur. De vissen zorgen ervoor dat het systeem werkt, omdat de planten bemest worden met visafval. Toch zullen de vissen ook gegeten kunnen worden. Het doel is om 3 ton vis en 30 ton groenten en fruit te produceren per jaar. De productie zal op de lokale markt 50 meter verderop verkocht worden, en aan locals en restaurants via een website.

 
La Caverne



La Caverne is een ondergronds project van 2.900min een parkeergarage. Hier zullen 3 productiemethodes gebruikt worden: teelt van paddenstoelen op koffiebodems, verticale teelt van micro-spruitjes, en de teelt van groenten op compost onder LED-verlichting. Dit is een primeur in Europa. 

Jean-Noel Gertz, die eerst Climate Engineer was en nu Agronomics Engineer: "We zullen LED-verlichting gebruiken, maar de producten zullen compleet biologisch zijn zonder toegevoegde chemicaliën." De producten zullen verkocht worden aan mensen die in het gebouw wonen en locals. Naar verwachting zal jaarlijks 30 ton fruit en 24 ton paddenstoelen geproduceerd worden. 
Publicatiedatum: