Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Babymais van Village Golden Farms Produce fairtrade gecertificeerd

"We exporteren een container babymais per week"

Tholen - Babymais is het kleine broertje van de suikermais: een exotische groente. Het product heeft verschillende origines, waaronder India. "Wij telen en exporteren zo'n 50 containers met babymais per jaar, dus gemiddeld een container per week. Sinds kort bieden we naast bewerkte mais ook verse babymais", vertelt Susheelkumar R, directeur van Indian Village Golden Farms Produce. Het is gespecialiseerd in babymais en levert daarnaast ook augurken en jalapeno peppers. Susheelkumar is samen samen met zijn vader Pratham Shah, eigenaar van Indian Village Golden Farms.



Export
In juli 2015 is het bedrijf van start gegaan met export. "Daarvoor leverden we zeven jaar in kleinere volumes aan de binnenlandse markt. Ons doel is om marktleider te worden in de export van babymais naar Europa. Speciaal aan onze babymais is de smaak en daarnaast zijn we de eerste babymaisleverancier uit India die fairtrade is gecertificeerd."

Het areaal dat het bedrijf bezit is zo'n 1000 hectare. "We zijn op zoek naar nieuwe afnemers in Europa. We hebben een eigen verpakkingsbedrijf en kunnen onze producten in diverse verpakkingen aanbieden. We staan open voor klanten uit de hele wereld, maar willen ons in eerste instantie focussen op Europa."

Voor meer informatie:
Indian Village Golden Farms Produce Co.
No. 76 Mahadeswara Nagara
Sathanur Road, Channapatna
Ramanagara Dirst. 562 160
M: +9190087 22997
E: ceo.ivgf@gmail.com