Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Texas: Urban Produce zal productie verviervoudigen in 2017

Gib Reynolds is een teler zonder laarzen en truck. Een voormalig gymnast met een MBA opleiding en een hippe snor die hij laat groeien voor Movember," die zich zou thuis voelen op een West Coast social media startup. Als werkschoenen draagt hij skateschoenen.

Maar met zijn nieuwe kas in South Waco is hij bezig de grenzen van de landbouw in Texas te verleggen. Sinds het begin van de lente van 2015 heeft Urban Produce een reputatie opgebouwd van een succesvolle leverancier van Texaanse sla, jaarrond geteeld op isolatieschuim. Het bedrijf levert ongeveer 6000 kroppen sla per week aan de H-E-B supermarktketen zowel lokaal als in de hele staat evenals de verkoop aan restaurants en groothandels van voedingsmiddelen, waaronder Sysco.

Alles wordt gedaan in een kas van ongeveer 2,5 hectare op South Street Road nummer 12. Het bedrijf produceert echter evenveel als een 4,5 hectare grote conventionele boerderij, zegt Reynolds. Urban Produce bereidt zich nu voor om in 2017 zijn omvang en capaciteit te verviervoudigen.

Lees meer op WacoTrib.com
Publicatiedatum: