Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bij PLUS start je voortaan op de AGF afdeling

Bij de winkels van PLUS die volgens de Briljant formule zijn ingericht, start je voortaan op de versafdeling en dan van AGF. Daarna volgt vlees, kaas en vleeswaren en vervolgens brood. PLUS zet ook een volgende stap in winkelbeleving. Een nieuwe formule zet in op verder versterken van het onderscheidend vermogen. Het concept wordt getest bij PLUS Koot in Abcoude. De nieuwe formule draait volledig om goed eten voor iedereen, elke dag. Er worden zo'n 400 nieuwe producten geïntroduceerd. Een deel daarvan wordt in de Makerij vers op de winkelvloer bereid. Hiermee haakt PLUS in op de snelle opmars van blurring: een innovatieve combinatie van retail en horeca en speelt zij in op veranderende consumentenbehoeften. Dit betekent meer aandacht voor versbeleving, presentatie en aanbiedingen op de winkelvloer.



Makerij
In de nieuwe winkel staat de Makerij centraal. Daar worden verschillende producten vers op de winkelvloer bereid, waaronder pizza's en sandwiches. Dat geldt ook voor pulled pork, warme kip en gebakken vis. Daarnaast zijn in de Makerij verse seizoensmaaltijden, soepen en salades verkrijgbaar. Op de brood- en gebakafdeling worden de hele dag door harde en zachte broodjes van vers deeg gebakken. Ook vlaaien worden in de winkel bereid. Op de AGF-afdeling vindt de consument een citruseiland met onder andere de verse sinaasappelsap machine en vers bereide smoothies. Nieuw is ook het flexitariëreiland voor 'een dagje zonder vlees'. Denk aan bonen, peulvruchten, eieren, vis en vleesvervangers. Binnen de kruidenierswaren gaat extra aandacht uit naar wijn, koffie, thee en speciaalbieren. Zo is er een uitgebreider assortiment en uitleg over de achtergrond van deze producten.



Onderscheidend vermogen
Jan Brouwer, algemeen directeur van PLUS: "Ik ben enorm trots op de nieuwe PLUS formule. Een moderne winkel met nadruk op verse producten, een ruime opzet en een dominant actieaanbod past goed bij onze huidige strategie. Bovendien versterkt het ons onderscheidend vermogen van lokale ondernemers die onze consumenten goed kennen en zeer actief zijn in hun lokale markt. We verwachten dan ook dat deze nieuwe formule zorgt voor een nog betere winkelbeleving, sterkere klantrelatie en omzetgroei als vervolg op onze huidige succesvolle koers."


Foto: uit tweet Nanouk van Leeuwen
Publicatiedatum: