Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe maak je een paprika schoon?

Omdat sommige mensen paprika's schoonmaken een lastig klusje vinden, bedacht een paprikateler de 'Pepper Scoop'. Hiermee kun je snel en gemakkelijk paprika's ontdoen van hun zaadjes en zaadlijsten. De Pepper Scoop is een grote, rode lepel van plastic. Het ene uiteinde doet een beetje aan een ijsschep denken, maar dan met scherpe kartelranden. Aan de andere kant van de steel zit een gedeelte waarmee je achtergebleven stukjes zaadlijst weg kunt schrapen.



Hoe werkt het?

Het scherpe, gekartelde gedeelte van de scoop wordt naast het steeltje van de paprika in het vruchtvlees gestoken. Door een ronddraaiende beweging te maken, komen de zaadlijsten los van het vruchtvlees. De lepel is wat botter dan een goed scherp mes, dus het kostte wat moeite om de scoop in de paprika te steken. Met wat wrikken komt in één keer het hele gedeelte met de zaden eruit. Handig!



De zaadlijsten die helemaal onderin de paprika zitten, kunnen er met behulp van het andere uiteinde van de lepel uitgehaald worden. Het lijkt een praktisch keukenhulpje voor het maken van gevulde paprika's.

Nog niet te koop
De Pepper Scoop is nog nergens te koop. Mogelijk worden de Pepper Scoops in de toekomst gratis verspreid, bijvoorbeeld bij aankoop van een tijdschrift of een 'stoplicht' met drie paprika's. Of komen ze in het schap van winkels met huishoudelijke producten te liggen. Nog even geduld dus!


Publicatiedatum: