Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'5 am Tag' en Lidl zetten bewuste voeding op het schoolrooster

Aan het begin van schooljaar 2016/17 is in Duitsland de 'Lidl-Fruchtschule' van start gegaan. Eén van de eerste deelnemende scholen aan dit initiatief was de Grünewald-basisschool in Heilbronn. Circa twintig kinderen luisterden naar de voedingsdeskundige die ter plaatse 90 minuten op speelse wijze uit kwam leggen hoe en waarom groenten en fruit onderdeel van het dagelijks menu zouden moeten zijn. Samen werden er verse smoothies bereid. De landelijke actie met 20 voedingsdeskundigen is een initiatief van vereniging '5 am Tag' in samenwerking met levensmiddelendiscounter Lidl.


v.l.n.r.: Kirstin Thomas (Grünewaldschule), prof. dr. Thomas Haak (diabetesDE), Anita Wälz (Lidl Duitsland), Kaasten Reh (5 am Tag) en Eva Happold (directeur Grünewaldschule), Foto: Lidl

Voeding en beweging als diabetespreventie
Een onevenwichtige voeding en een gebrek aan beweging zijn al sinds lange tijd kritiekpunten vanuit vele kanten als het gaat om de gezondheidsontwikkeling van de maatschappij. Dit zijn namelijk hoofdoorzaken voor het ontstaan van ziektes zoals diabetes type 2 en een hoge bloeddruk. De Lidl-Fruchtschule wordt daarom ook door de organisatie diabetesDE (Deutsche Diabetes-Hilfe) ondersteund. Professor dr. Thomas Haak, afdelingshoofd van het diabetescentrum Mergentheim en bestuurslid van diabetesDE: "Overgewicht en zwaarlijvigheid zijn in Duitsland ook bij kinderen en jongeren een groot probleem. Kinderen moeten zo vroeg mogelijk leren dat groenten en fruit bij iedere maaltijd horen. Wie voldoende groenten en fruit eet is beter beschermd tegen overgewicht, de belangrijkste risicofactor voor het ontstaan van diabetes type 2."



De Lidl-Fruchtschule loopt tot aan het einde van dit schooljaar. Uit de meer dan 400 aanmeldingen worden 200 basisscholen geselecteerd. Vermoedelijk zullen er circa 5.000 scholieren aan de Lidl-Fruchtschule deelnemen. Informatie over smoothie-recepten en foto's bij de actie zijn te vinden op de homepage lidl-fruchtschule.de.
Publicatiedatum: