Colruyt ondersteunt Belgische fruittelers voor derde jaar op rij
Minder voedselverspilling
Het sap wordt gemaakt van 457 ton Jonagoldappelen en 94 ton Conferenceperen van vaste fruitleveranciers, onder wie Danny Neven uit Waremme en de broers Christophe en Pascal Bangels uit Haspengouw. "We werken al lang met deze fruittelers samen. We weten maar al te goed dat ze het moeilijk hebben door de overschotten in de sector en bijgevolg lage prijzen", zegt Rony Neufkens, afdelingschef aankoop groenten en fruit. "Via deze actie willen we hen een duwtje in de rug geven, zodat ze met minder onverkocht fruit blijven zitten."
Puur geperst sap
Er worden enkel appelen en peren van de nieuwe oogst gebruikt. Het gaat om 100 procent puur geperst sap, zonder toegevoegde suiker of bewaarmiddelen. Het sap is gebotteld in glazen flessen van 75 cl. Het appelsap en appel-perensap is te koop in de gekoelde versmarkt van Colruyt en OKay.
Bron: Colruyt Group