Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw Nederland groeit eindelijk weer

Tholen - Het Nederlandse glastuinbouwareaal is volgens nieuwe CBS-cijfers in 2016 gegroeid. Daarmee is de daling, die in 2009 inzette, eindelijk tot stilstand gekomen. De groei wordt veroorzaakt door een sterke groei in paprika's en in fruit onder glas.

Het areaal tuinbouw onder glas nam vorig jaar minimaal toe: van 9.208 ha in 2015 naar 9.234 ha in 2016. Op het hoogtepunt van de Nederlandse tuinbouw, in 2009, stond er in Nederland 10.320 ha kas.



Glasgroenten groeit weer

Het areaal glasgroenten neemt in verhouding sterker toe en groeit van 47.554 naar 4.916 hectare. De groei wordt veroorzaakt door het areaal paprika's, dat volgens de CBS-cijfers van 1163 naar 1314 hectare groeit.




Aardbeien en fruit

Ook de stijging van het fruit onder glas valt op. Met 87 hectare is het areaal fruit onder glas hoger dan ooit. Aardbeien zijn hierbij niet meegerekend. Het areaal aardbeien onder glas blijft schommelen rond de 280 hectare.



Bekijk de getallen hier.