Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RedStar oogst eerste vruchten uit fase 2

Tholen - RedStar heeft in Dinteloord de eerste tomaten uit de nieuwe kas geoogst. Het bedrijf heeft 10 hectare uitbreiding gerealiseerd en zit alweer vol verdere plannen.

De eerste paal ging 20 april de grond in en op de kop af 5 maanden later konden de planten de nieuwe kas van RedStar in Dinteloord in. "Een razend tempo", bevestigt CEO Kees van Oostenrijk. "Dat hebben we ook te danken aan de verschillende bouwpartners en aan ons team in Dinteloord en dan met name Leo en Bram, die de bouw hier begeleiden. Het is precies volgens plan verlopen en we hebben uiteindelijk zelfs een dag eerder kunnen planten." De strakke planning is ook bij de Rabobank weggelegd en omdat ook dat allemaal soepel verliep, is de eerste oogst aan de bank overhandigd. Het gaat om de RedStar Passion, mini cherrytrostomaten. In de nieuwe kas wordt ook de mini pruimtrostomaat RedStar Romantic geteeld.


Directieleden Kees van Oostenrijk en Roland van Hulst overhandigen de eerste productie aan René Gomersbach van de Rabobank

Nu deze kas staat, kijkt het bedrijf weer uit naar het volgende project. De wens ligt er om in Dinteloord het volledige areaal te benutten en binnen twee jaar met nog eens tien hectare uit te breiden. En dat niet alleen: ook in het Engelse Thanet Earth wordt er volgend jaar opnieuw gebouwd. "We hebben een paar jaar rustig aan gedaan, dus dan kun je ook wel weer een inhaalslag maken", vertelt Cor van der Kaaij. "Bovendien bouwen we in Engeland met vier partners. Als we daar acht hectare uitbreiden, is dat per partner eigenlijk twee hectare."


Publicatiedatum: