Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogste punt nieuwbouw Compliment BV bereikt

Tholen - De vlag hangt uit bij Compliment BV. Het hoogste punt van de nieuwbouw van het bedrijf is bereikt en, minstens zo belangrijk, de eerste koeling ligt al vol met kolen. Volgend jaar hoopt het bedrijf in het geheel naar Uden te verhuizen en verder te gaan als Compliment BV Uden.


Veel bezoekers op de nieuwe locatie van Compliment BV gisteren bij het behalen van het hoogste punt van de nieuwbouw

Nieuwe koelcellen, sterk geïsoleerde kantoren, voldoende dockingruimte, een eigen ICT-systeem. Alles wat nodig is voor een gesmeerde verwerking, koeling, kartonnage en logistieke afhandeling van de vollegrondsgroenten van Compliment BV verschijnt momenteel op de nieuwe locatie van het bedrijf. De Brabantse ondernemers vierden gisteren het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw. Begin volgend jaar hopen ze de hele bedrijfsvoering te verhuizen. En dat wordt tijd, vertelt oprichtster Jolanda Nooijen. "We zijn in 2008 al begonnen met nieuwbouwplannen voor de huidige locatie in Zeeland, maar toen we alles rond hadden, werd eigenlijk duidelijk dat het met oog op de toekomst niet groot genoeg was. Daarom zijn we verder gaan kijken". Uiteindelijk werd een geschikte locatie gevonden in de naastgelegen gemeente Uden, hemelsbreed nog geen kilometer van het huidige bedrijf. Daar verloopt de ontwikkeling zo soepel, dat Nooijen van plan is het bedrijf te hernoemen naar Compliment BV Uden. 


De kinderen trekken de vlag omlaag


Familie Nooijen

Sinds de oprichting in 2001 is Compliment BV gegroeid van 40 naar 500 hectare eigen teelt en als de nieuwbouw eerder af was, had het bedrijf volgens Nooijen nog verder kunnen groeien. Dat wil niet zeggen dat het al die jaren zonder slag of stoot gegaan is. In 2013 kreeg de Nederlandse AGF-handel en dus ook Compliment BV te maken met de Russische boycot. Dit jaar gooide noodweer roet in het eten. Dat hoort er ook bij, vindt Nooijen. "We hebben vijftien jaar tevreden kunnen zijn over de oogst en de opbrengsten. Nu zit je een jaar aan de andere kant en moet je flink werken om het tot een goed einde te brengen. Dat is ook ondernemen." 

Hoe is de groei dan toch gerealiseerd? "Het draait eigenlijk allemaal om kwaliteit", vertelt Nooijen. "Kwaliteitsproduct leveren, continuïteit verzorgen en luisteren naar wat de klant vraagt. We kennen de markt waarvoor we telen en zijn continu in gesprek met de afnemers. Daardoor zijn we met onze klanten meegegroeid." En hoe zit het dan met de kersen, die sinds kort ook in het assortiment opgenomen zijn? Was daar ook vraag voor uit de markt? "Dat is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby", lacht Nooijen. "Vroeger werden hier veel kersen geteeld. De burgemeester wil die teelt graag terugbrengen en zochten telers die dat wilden doen. Wij vonden het altijd al een mooie teelt, maar durfden niet goed. In 2013 hebben we toch de eerste boom geplant en sinds dit jaar zijn we vanaf 7,5 hectare in productie. Volgend jaar kunnen we er volledig van oogsten en de markt mee op." 

Voor het zover is staat voor volgend jaar eerst de verhuizing op het programma. De eerste koeling is inmiddels in gebruik genomen, de tweede volgt komende week. In maart moet het hele bedrijf verhuisd zijn naar de nieuwe locatie. 


Docks in aanbouw




Aan de loods wordt hard gewerkt


De eerste koeling is al in gebruik genomen



Voor meer informatie: