Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toon Velle, groothandel Velle:

"Vanaf eind november verkopen we naast AGF ook kerstbomen"

Tholen - De handel aan de kust loopt in de winter altijd terug en een jaar of 15 geleden besloot AGF-handelaar Toon Velle om in die periode eens iets extra's aan te gaan bieden naast zijn groenten en fruit. "Omdat het na de zomer meestal kalm is, verkopen we vanaf eind november ook kerstbomen. Dan hebben mijn personeel en ik toch meer te doen dan alleen de winkel. Daarnaast is het gewoon een leuk product om erbij te doen. Ik ben wel blij met zo'n eindejaarspremie!"



Rechtstreeks van de teler
Hij geeft aan dat zijn afnemers in diverse branches zitten. "Het zijn zowel bedrijven als particulieren. Ik kocht mijn kerstbomen eerst altijd in bij een groothandel, maar sinds drie jaar ga ik ze rechtstreeks bij de teler halen. Dan zijn ze nog beter van kwaliteit." Toon geeft aan dat de eerste jaren dat hij de kerstbomen verkocht er een zichtbare groei in zat. "In de laatste jaren is de verkoop wat gestagneerd, het blijft wat hetzelfde. Mogelijk is de prijs één van de redenen. De prijzen voor de bomen die ik aanbied, variëren van 45 tot 85 euro, dus we zijn niet de goedkoopste. Maar kwalitatief zijn de naaldvaste bomen het zeker waard. Ondertussen heb ik al wat productkennis opgedaan, dus dat kan ik wel zeggen."

"Tegen kerst is de kerstbomenverkoop weer gedaan en dan wordt het meestal weer wat drukker in de winkel", vertelt Toon. "Het is eigenlijk maar een korte periode, maar het is een interessante hobby voor erbij. Mochten er nog mensen een kerstboom nodig hebben, dan hoor ik het graag."

Voor meer informatie:
Groot & kleinhandel Velle
Abdijstraat 3
8670 Koksijde
T: 058 51 3872
F: 058 52 4369
www.velle.be
info@velle.be