Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Steun gevraagd voor Poolse kooltelers

De Poolse Nationale Landbouwkamer steunt het verzoek van 5 oktober 2016 vanuit de Lodz regio aan de Minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling om met spoed hulp te verlenen aan kooltelers. Op 5 september 2016 is er met instemming van de ministerraad steun verstrekt aan groenten- en fruittelers door tussenkomst van het landbouwmarktagentschap. De tijdelijke ondersteuning van telers van bepaalde groenten en fruit houdt verband met het verbod op de import vanuit de Europese Unie aan Rusland. Kool was niet in dit programma opgenomen.

Ondertussen hebben telers het moeilijk met de afzet van hun groenten en het halen van de prijzen om hun productiekosten te dekken. In de regio Lodz ontvangen telers bijvoorbeeld 0,10 zloty (€0,02) voor 1 kilo kool. Daarom is de regering gevraagd om kool te laten subsidiëren op grond van de Europese GLB-regeling voor groenten- en fruittelers of om met andere vormen van steun te komen.

Publicatiedatum: