Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer teelt buiten Murcia

Spaans broccoli-overschot voorafgaand aan start export

Door de ernstige watertekorten dit jaar besloten veel telers uit Murcia buiten de regio te telen in hoger gelegen gebieden als Granada en Albacete, waar in vorige seizoenen relatief weinig teelt plaatsvond in deze periode vanwege het aanbod van de laatste leveringen broccoli uit Midden- en Noord-Europa.

Door de verlenging van het zomerseizoen en de productieconcentratie zijn er momenteel, nog voor de seizoenspiek, lagere prijzen dan gebruikelijk in markten als het Verenigd Koninkrijk, waar er nog steeds binnenlandse broccoli beschikbaar is. Het exportseizoen in Murcia gaat in principe volgende week van start. Murcia is Spanje en Europa's grootste producent tijdens de herfst- en wintermaanden.

Net als andere kruisbloemige groenten is broccoli een product met een groeiende consumentenmarkt, vooral in Europa, de VS en Canada. De belangrijkste markten voor de Spaanse broccoli liggen in de EU, maar het Midden-Oosten begint in de zomermaanden een belangrijk markt te worden en er worden al contracten voor jaarprogramma's afgesloten.

Publicatiedatum: