Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean Jackson Glasshouse

Britse universiteit Harper Adams opent nieuwe onderzoekskas

Aan de Harper Adams Universiteit is een nieuwe kas geopend ten behoeve van het Crops and Environment Research Centre [Onderzoekscentrum voor Gewassen en Milieu] (CERC).

De door Bridge Greenhouses gebouwde kas werd gefinancierd met een donatie van The Jean Jackson Charitable Trust en zal moderne, toekomstgerichte faciliteiten hebben voor commerciële en academische teeltproeven.


Trustees Harvey James, Lionel Jebb en John Thorneycroft met rector Dr David Llewellyn

CERC Manager Grace Smith: "Wij zijn de trustees erg dankbaar voor hun steun aan de kas. "Het oude gebouw voldeed niet meer aan de commerciële normen. Het nieuwe Jean Jackson Glasshouse is representatief voor een moderne, commerciële omgeving en is zo ontworpen dat het kan worden aangepast wanneer nieuwe technologieën dit noodzakelijk maken, wat ons in staat zal stellen om met de sector mee te groeien."

De kas is gemaakt van polycarbonaat in plaats van glas, waardoor er een betere thermodynamica is en het energiezuiniger is. De hoogte van het gebouw leidt tot een betere warmteafvoer en elektronisch aangestuurde schermen aan de zuidkant maken een betere beheersing van de teeltomgeving mogelijk.

"De kas is voorafgaand aan de officiële opening al drie maanden in gebruik geweest en we zijn blij met de nieuwe faciliteiten die ons werk nu al ondersteunen," zegt Grace.


Tom Pope presenteert tijdens de opening zijn werk aan een aantal gasten 

"We zijn al begonnen met het uitproberen van de nieuwe LED-verlichting, om te bepalen hoe planten onder verschillende lichtomstandigheden groeien. We hopen dat dit werk ons goed zal voorbereiden op een mogelijke toekomst waarin de sector zich die richting op ontwikkelt en oudere lichttechnieken achterhaald raken.

CERC voldoet aan de behoeften van zowel externe, zakelijke klanten als academische onderzoekers, postdoctorale en PhD-studenten, terwijl studenten van andere niveaus ook dankzij het werk in de kas van de opgedane kennis zullen profiteren.



Voor meer informatie:
www.harper-adams.ac.uk
Publicatiedatum: