Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhagelde kas Someren gerecycled in het buitenland

Debets Schalke is deze maand begonnen met een omvangrijk kassensloopproject in Someren. Afgelopen juni beschadigde een zware hagelbui het glas, de teelt en de kas van 14 hectare. "De hagelballen hebben zoveel schade gebracht aan het glas dat in overleg met de verzekeringsmaatschappij is besloten om de kas te laten demonteren", aldus de teler.



Toenemende vraag naar kassen
De vraag naar kassen is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Hierdoor is het verschil in investering tussen een nieuwe en gebruikte kas een stuk groter geworden. Ook bij kassenbouwer Debets Schalke zagen ze niet alleen de orders van nieuwbouw projecten vermeerderen, ook de orderportefeuille van gebruikte kassen is internationaal explosief gegroeid. In het afgelopen jaar hebben zij gebruikte kassen gebouwd in onder andere Azoren, Oekraïne, Saoedi Arabië, Jordanië, Hongarije, maar ook meerdere projecten dichterbij, zoals in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.



Gebruikte kas in Hongarije

Buitenkans
"Het sloopproject inclusief belichting, teeltgoten, verwarming en scherming is een uniek project. Zulke grootschalige sloopprojecten komen we zelden in Nederland tegen, vertelt Dylan Schalke, eigenaar van Debets Schalke. "Deze relatief moderne kas is uitermate geschikt voor tomatenteelt op hangende goten. We kunnen nu een grootschalig tweedehands groente kas internationaal aanbieden. De aluminium- en staalconstructie uit dit kasproject zijn grotendeels intact en kunnen nog goed een tweede ronde mee. Voor buitenlandse investeerders, die nu nog voornamelijk in andere sectoren actief zijn, is dit een uitgelezen kans. Deze doelgroep kijkt veelal naar de terugverdientijd van een investering en op deze manier kunnen zij nu toch voordelig in een Nederlandse kas gaan telen!", zegt Dylan Schalke.



Sloopprojecten
Sloopprojecten zijn voor Debets Schalke een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Op deze manier kunnen zowel nieuwe als gebruikte kassen wereldwijd worden aangeboden. "Het is onze kracht dat wij zowel de grote investeerder als de kleine teler met zowel turn-key projecten als deelprojecten op alle fronten kunnen voorzien. Ik weet zeker dat de gebruikte kas uit Someren binnenkort ergens anders ter wereld door een teler zal worden gebruikt voor de teelt van bijvoorbeeld groenten. Dat is toch prachtig."


Voor meer informatie:
DEBETS SCHALKE BV
Havenstraat 49
2681 LC Monster
The Netherlands
T +31 (0)174 245 321
F +31 (0)174 248 661
E info@debets.nl
W www.debetsschalke.com

Publicatiedatum: