Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mensen moeten overal fruit kunnen eten"

Wereldwijde interesse in fruitkokers Fru&Tube

Tholen - De Spanjaard Carlos Méndez Sastre vond dat er meer fruit buitenshuis gegeten kon worden, maar miste een aantrekkelijke presentatie. Daarom ging hij zelf aan de slag. Toen hij een tennisballenkoker zag, werd het idee van Fru&Tube geboren. Tijdens de Fruit Attraction in Madrid presenteerde hij de fruitkoker aan het grote publiek. Met als resultaat: wereldwijde interesse vanuit retail, groothandel, pompstations, (sport)scholen en telers.



"Overweldigend", noemt Pascal Michel Caumartin de positieve reacties op de fruitkoker. "Er zijn twee grote Spaanse producenten komen praten over een samenwerking, maar we hebben ook veel vraag uit Zuid-Amerika (me name Chili en Mexico) en zelfs uit de Verenigde Staten. Tijdens de Fruit Attraction waren ook mensen van de gemeente Westland aanwezig en we gaan kijken of we kunnen samenwerken om een gezonde snack in Fru&tube te promoten."



"In Nederland gaat Piet Paans uit Waspik zich met de vermarkting van de Fru&Tube bezighouden", vertelt Pascal. Natuurlijk zijn we ook aan het kijken wat de mogelijkheden zijn om de tubes in Nederland te fabriceren om de transportkosten weg te halen. Ook is er veel interesse vanuit België en daar zijn we in november uitgenodigd om te kijken hoe we daar samen kunnen werken met één van de grootste groothandelaren in groenten en fruit."



"Ook zijn we met een Vlaams bedrijf aan het kijken naar de mogelijkheden om de vending machines (automaten) aan te bieden. Er is namelijk ook vraag naar het hele concept. Het zou toch geweldig zijn als we tubes met fruit in automaten naast het snoepautomaten in scholen, instellingen en tankstations kunnen plaatsen", zegt Pascal. "Zelfs vanuit Rusland hebben we een aanvraag en in Mexico zijn we aan het onderhandelen met een bedrijf, die de tubes wil produceren voor hun eigen fruit en om exclusief aan te bieden aan andere telers."



"De Fru&Tube is ontwikkeld zodat mensen overal fruit kunnen eten. De kokers zorgen ervoor dat het fruit makkelijk vervoerd kan worden en beschermt de inhoud tegen butsen. Het kostte behoorlijk wat inspanningen om deze hersluitbare Fru&Tube te ontwikkelen zonder een gelijmd deksel te gebruiken. De kokers zijn in verschillende formaten beschikbaar en van alle gemakken voorzien. Zo bevat de Fru&Tube met kaki's bijvoorbeeld een doekje om het fruit schoon te maken en de kiwi een lepel om direct te eten."



"Ons doel is op de eerste plaats om geweldig smakend fruit aan te bieden. Daarom selecteren we het fruit dat in de koker gaat op brix-waarde. Ook bieden we salades en mini-groenten als Veggie Snack aan. We hopen dat we de wereld hiermee een stukje gezonder kunnen maken", besluit Pascal.

Voor meer informatie:
Pascal Michel Caumartin
Fru&Tube
Tel. The Netherlands: +31 629522801
Tel. Spain: +34 654 896 247
pascal@fruitube.es
www.fruitube.es