Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lisette Schrijft:

Het leven van een tuindersvrouw

Lisette heeft weer een blog geschreven over haar leven als tuindersvrouw:

"We beginnen maar eens met een goeie ouwe definitie. Wat is dat eigenlijk, een tuindersvrouw? Nou, een vrouw die met een tuinder gaat, zou je zeggen. Voor de volledigheid zocht ik het even op in de Dikke van Dale. En dit is hun uitkomst: 'Geen resultaat voor tuindersvrouw'. Het woord bestaat dus helemaal niet! Ook 'tuinderin' is onbekend. Hoewel 'boerin' twee omschrijvingen kent: vrouw van een boer en een vrouwelijke boer. Mijn stukje gaat nu vooral over de vrouwen van de tuinders en niet de vrouwelijke tuinders, mochten die bestaan. Over tuindersvrouwen dus.

"Als je met een boer trouwt, word je automatisch een boerin. De meeste boerinnen worden dan ook direct belast met het voeren van de kalveren, flessen geven aan de potlammeren of administratieve taken op het bedrijf. Ze verschijnen met hun man bij de notaris, bank en boekhouder.

"Bij tuindersvrouwen is dat toch iets minder gewoon, volgens mij. Als tuindersvrouw werk je niet automatisch mee in het bedrijf. Er is wel een beetje een verdeling: bij de kleinere bedrijven hebben de tuinder en zijn vrouw vaak samen een maatschap, helpt vrouwlief mee in de tuin (achter de sorteermachine of zo) en/of doet ze de administratie. Bij grotere bedrijven zie je soms dat de tuindersvrouw heel actief betrokken is bij het bedrijf. Vaak ook op kantoor voor administratie, personeelszaken of PR. Of juist dat de vrouw niets met het bedrijf te maken heeft. Zoals ik."

Lees meer bij Lisette Schrijft
Publicatiedatum: