Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peter Bartels: Van paprika naar puntpaprika naar bio

Peter Bartels teelde 33 jaar gangbare groenten, maar zette 15 februari dit jaar de stap naar omschakeling tot biologische teelt.

Peter volgt de biosector reeds geruime tijd op. 6 jaar geleden stond hij voor een kantelmoment, omdat de prijs van de gangbaar geteelde paprika's minder mee zat. Hij was op zoek naar een alternatief en koos uiteindelijk voor de gangbare teelt van zoete puntpaprika. Vorig jaar kreeg hij echter een massale aantasting van virusaantasting in deze teelt, waardoor hij opnieuw moest nadenken over andere opties.

Begin dit jaar besloot hij toch de stap naar bio te zetten: "De tijd is rijp én de afzet is er klaar voor," aldus Peter. Het bedrijf telt 8000 m². Tijdens het bezoek werd de teelt van tomaat, komkommer en courgette toegelicht.

Lees verder op de website van PCG.
Publicatiedatum: