Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maleisië: Halal certificering geeft problemen met namen van voedselproducten

De islamitische autoriteit (Jakim) in Maleisiƫ heeft besloten dat voedselketens die halal certificering willen krijgen, de term 'hot dog' niet meer mogen gebruiken. Het woord kan volgens een woordvoerder tot verwarring leiden aangezien honden als onrein worden beschouwd door de islam. Voedselketens moeten alle woorden die refereren naar niet-halal producten van hun menu halen als zij nog in aanmerking willen komen voor certificering.

De Malaysian Chinese Association (MCA) is erg kritisch over deze beslissing. MCA Youth secretaris-generaal, Leong Kim Soon, vindt dat men meer zou moeten letten op inhoud in plaats van vorm. Hij vraagt zich af of het populaire woord dat gebruikt wordt voor longans, "mata kucing" oftewel "kattenogen", ook verboden zal worden. "Jakim kan zich beter richten op de ontwikkeling van Maleisiƫ als een succesvolle halal hub."

Bron: todayonline.com

Publicatiedatum: