Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia’s groentenproductie daalt 40% door droogte

De droogte dit seizoen kan voor een flink verlies gaan zorgen waardoor de oogst begin 2017 lager zal uitvallen. De overkoepelende exportcoƶperatie Fecoam schat de daling op 40%.

Santiago Martinez, voorzitter van Fecoam, die 86 coƶperaties en 22.000 leden bij elkaar brengt, zei dat de definitieve gegevens van het verlies vanzelfsprekend pas tussen februari en maart beschikbaar zullen zijn.

Inmiddels heeft de president van Proexport, Juan Marin, benadrukt dat het gebrek aan water voor irrigatie sinds de zomer heeft gezorgd voor minder productie en gebrek aan kwaliteit van het fruit. Hierdoor voldoet het fruit niet aan de minimale eisen van de internationale ketens. Daarom wordt de productie verplaatst naar naburige provincies, waar het weer minder gunstig is maar ze wel beschikken over het nodige water. Hij betreurt het dat hierdoor werknemers moeten verhuizen of dat er nieuwe werknemers ter plaatse moeten worden ingehuurd.

Francisco Lopez, voorzitter van Fecamur, met 30 bonden en 5000 leden, verdedigde de noodzaak voor de komst van water uit andere rivierbekkens en het minimaliseren van gebruik van ontziltingsinstallaties vanwege de hoge kosten. Hij benadrukte tevens dat de landbouw in Murcia zorgt voor duizenden directe en indirecte banen.

Source: EFE
Publicatiedatum: