Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerikaanse tomatenteler ontwikkelt KnowYourGrow.IO

Metingen, data en sensoren cruciaal voor optimale oogst

Tomatenteler Shawn Rensford van Holy City Farms in South Carolina heeft onlangs een nieuwe startup gelanceerd om andere telers te helpen hun oogst te optimaliseren met betere gegevensanalyse, -toegang en -integratie.

Rensford, die ook ingenieur is, ontwikkelde KnowYourGrow.IO omdat hij gefrustreerd was door het gebrek aan gegevensintegratie. Dus nam hij het heft in eigen handen. Wat ooit een nevenproject was, is nu een project dat hij aan de sector als geheel wil aanbieden. Het bedrijf heeft net een nieuw apparaat gelanceerd, de Mantis, dat telers helpt om hun gewaskennis naar een hoger niveau te tillen.



Het Mantis-toestel heeft een stevig omhulsel, gebruikt sensoren van industriële kwaliteit en kan op alle irrigatie-apparaten worden aangesloten. Rensford: "We hebben het toestel ontwikkeld om toegang tot en analyse van gegevens te vergemakkelijken, zowel in realtime als historisch vanaf elke locatie en ieder apparaat met internettoegang."


Overzicht van het 'dashboard' van het KnowYourGrow platform





De tomatenteler ontwikkelt momenteel aanvullende producten voor integratie in besturingssystemen, evenals modules die nieuwe sensoren ondersteunen. Het uiteindelijke doel is om elke sensormeting in één gebruiksvriendelijk platform te verwerken.

Het platform, dat uitgebreid is getest, wordt tot het eind van het jaar aangeboden met 10% lezerskorting. Gebruik bij afrekening kortingscode HORTI10.

Bezoek voor meer informatie KnowYourGrow.IO 
Publicatiedatum: