Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wageningen University & Research:

"Medicinale cannabis goed met LED te telen"

Medicinale cannabis kan prima geteeld kan worden in kassen met LED belichting. Als de cannabisplanten met LED belicht worden, zullen sommige rassen zelfs meer medicinaal actieve stof produceren dan met net zo intensieve belichting met SON-T lampen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research. Uit het onderzoek bleek verder dat de medicinale cannabis goed onder hoge lichtniveaus geteeld kan worden. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Lemnis Oreon, ontwikkelaar en producent van LED verlichtingsconcepten en PB Techniek, toeleverancier voor de internationale tuinbouw.



Glastuinbouwexperts van Wageningen University & Research hebben in het voorjaar van 2016 onderzoek gedaan naar de invloed van de teeltomstandigheden op de groei en opbrengst van medicinale cannabis. Hierbij is onder andere de hoeveelheid Cannabidiol (CBD) en Tetrahydrocannabinol (THC) gemeten. Cannabidiol (CBD) wordt in Nederland gebruikt in de behandeling van onder meer Multiple Sclerose. THC wordt gebruikt tegen aandoeningen als het syndroom van Gilles de la Tourette, therapieresistent glaucoom en bij klachten als gewichtsverlies, misselijkheid en braken. De vraag naar medicinale cannabis neemt wereldwijd sterk toe. Daarmee neemt ook de vraag naar veilige, betrouwbare en efficiƫnte productiemethoden toe. Met dit onderzoek wil Wageningen UR een bijdrage leveren aan kennis die daarvoor nodig is.

Klik hier om het volledige artikel van Wageningen UR te lezen.

Voor meer informatie:
Lemnis Oreon
Lorentzlaan 6
3401 MX IJsselstein
T: +31 30 760 0660
info@lemnis-oreon.com
www.lemnis-oreon.com
Publicatiedatum: