Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse supermarkt installeert kassen in filialen

De supermarktketen Target begon in januari met het Food + Future CoLab-project. In samenwerking met een designbureau werd naar de mogelijkheden van verticale teelt gekeken. Volgens Greg Shewmaker van Target willen de betrokken partijen deze technologie nu uitproberen in een aantal Target-filialen.

"Het plan is dat met de lente van volgend jaar we een aantal kassen in winkels in bedrijf hebben," zegt Greg Shewmaker. In theorie zouden consumenten dan kunnen zien hoe winkelmedewerkers ter plekke de schappen vullen met AGF uit deze kassen. Ze zouden misschien zelfs zelf hun AGF uit de kassen kunnen plukken."

De meeste verticale kassen telen bladgroenten, maar de onderzoekers van CoLab proberen ook andere gewassen te telen. "MIT heeft toegang tot zaadbanken van over de hele wereld. We kunnen dus experimenteren met allerlei soorten variƫteiten, zoals bijvoorbeeld tomatensoorten die al 100 jaar niet meer worden geteeld. We kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn," zegt Shewmaker tot slot.

Klik hier om meer te lezen op Business Insider.
Publicatiedatum: