Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Premiumstatus M&S voor kasaardbeienteler Abbey Fruit

Marks & Spencer heeft de aardbeien, die het Britse Abbey Fruit in het laagseizoen produceert, een premium-status gegeven. Het bedrijf is daarmee de enige Britse teler die deze status heeft bereikt.

Abbey Fruit heeft £1,5 miljoen (€1,7 miljoen) geïnvesteerd in 14.800 vierkante meter aan teeltkassen en in drie nieuwe met hout gestookte warmtecentrales. Hierdoor heeft Abbey Fruit zijn verpakkingsfaciliteiten weten te verbeteren, waarmee een assortiment aan zachtfruit en groenten wordt geleverd aan Britse retailketens.
Door de nieuwe investeringen worden tevens 45 nieuwe banen gecreëerd, een omzet gegenereerd van ongeveer £750.000 (€851.000) en ongeveer £2 miljoen (€2,27 miljoen) in de Britse economie gepompt.

"We implementeren innovatieve en duurzame oplossingen in onze onderneming," zegt Peter Stirling van Abbey Fruit en PJ Stirling. "Met deze investeringen kunnen we nu ook buiten het seizoen aardbeien van hoge kwaliteit produceren. De oogst begint in maart en duurt voort tot vroeg in december. Hierdoor kunnen we consumenten via supermarktketens aan lokaal geteeld fruit helpen in plaats van dat het fruit uit het buitenland moet worden geïmporteerd."

De belangrijkste klanten van Abbey Fruit zijn Marks & Spencer, Waitrose en Tesco. "De Lusa-aardbeien, die we in onze kassen telen, zijn de enige aardbeien in het Verenigd Koninkrijk, die de prestigieuze top kwaliteitsstatus van M&S hebben gekregen. Abbey Fruit is gevestigd in Arbroath in de Schotse gemeente Angus. "De gemeenteraad van Angus was erg fijn om mee samen te werken. Ze hebben duidelijk laten zien dat ze lokale ondernemingen willen ondersteunen en meer werkgelegenheid in Angus willen creëren," aldus Stirling.
Publicatiedatum: