Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nijs van Zuilen: "We kijken terug op een positief zomerseizoen"

BerryBrothers koopt kwekerij (19 hectare) voor blauwe bessen en frambozen onder tunnels

Tholen - Onlangs heeft BerryBrothers in Heythuysen een nieuwe kwekerij aangekocht van 19 hectare. Hier zullen frambozen geteeld gaan worden in tunnels in plaats van regenkappen, waardoor de teelt minder weersafhankelijk wordt. "Dit komt de aanvoer en de kwaliteit van het fruit ten goede. Het plan is om vanaf 1 juni 2017 in productie te zijn met frambozen. Ook gaan we om dezelfde reden op deze locatie blauwe bessen telen onder tunnels. Dit is nog vrij uniek in Nederland, omdat de meeste blauwe bessen buiten staan, maar het komt helaas nog altijd te vaak voor dat we vanwege de regen niet kunnen oogsten. Dit willen we voorkomen door in de tunnels te gaan telen", vertelt Nijs van Zuilen, die in dit artikel een update geeft over het zomerseizoen.



Frambozen
"Op onze kwekerij In Roggel telen we 7,5 hectare frambozen van de rassen Kwanza en Kweli. Deze rassen telen wij voor een specifieke groep klanten. We kijken positief terug op het frambozenseizoen, vooral augustus en september zijn goede maanden geweest vanwege het mooie weer", vertelt Nijs.

Bramen
"Ook kijken we terug op een prima bramenseizoen met goede stabiele prijzen.
De productie bleek weliswaar minder als andere jaren en een echte piek hebben we niet gehad. Inmiddels hebben we ook bramen in de kas, die vroeg- en laat in het seizoen beschikbaar zijn. Dit seizoen loopt nu nog tot ongeveer begin november". vervolgt de teler.


 
Rode bessen
"In september zijn we gestart met het sorteren van rode bessen uit de koelcel. Deze zijn afgelopen augustus geoogst. Naar verwachting zijn de rode bessen beschikbaar tot april volgend jaar. De eerste zes weken van de verkoop uit de koelcel is fantastische goed gelopen, in verhouding is er al een groot volume verkocht. De verwachtingen voor de rest van het bewaarseizoen zijn goed", constateert Nijs.

Blauwe bessen
"Elk jaar zien we de productie van onze eigen blauwe bessen en die van onze telers toenemen. We zijn het seizoen gestart op 1 juli. Deze week verpakken we de laatste kilo's en sluiten het Nederlandse seizoen af. Over het algemeen heeft de afzet goed gelopen met pieken in september en oktober. Dit resulteerde al vroeg in het seizoen in een goede fruitprijs. We kijken als zachtfruitspecialist dus terug op een goed zomerseizoen", besluit Nijs.

Voor meer informatie:
Nijs van Zuilen
Berrybrothers BV
Nijken 18
6088 NR Roggel
+31(0)6 4670 8453
n.vanzuilen@berrybrothers.nl
www.berrybrothers.nl