Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Door droogte heeft New York kleine oogst

Vraag naar suikermaïs overtreft aanbod

De lange droge zomer heeft zijn tol geëist op de opbrengsten van New York's suikermaïs. Tien dagen voor Labor Day waren de telers door het aanbod heen. "De afgelopen vijf tot zes weken heeft de vraag zeker het aanbod overschreden," zegt Jason Turek van Turek Farms. New York's seizoen loopt ten einde en de leveringen van suikermaïs zullen komen uit Georgia.

Buiten mais waren de nadelige weersomstandigheden hard voor veel gewassen, inclusief selderij in Michigan. "Wanneer iemand mij in januari had gevraagd hoe ik dacht dat het jaar zou verlopen had ik er volledig naast gezeten", zegt Turek. "Het weer heeft zo'n grote rol gespeeld. Het kan een seizoen binnen een paar weken volledig veranderen." Het seizoen startte met een nat voorjaar wat het beplanten hinderde in Florida. "De leveringen waren krap door heel Georgia en zeer krap in het Midden-Atlantische seizoen."



Toen het eindelijk begon te regenen terwijl het seizoen in het noordoosten van start ging, resulteerde het in een vloed en een abrupt einde in de maisbusiness voor sommigen. "De hitte van de zomer duwde ons voort - we liepen twee weken voor op schema gedurende bijna de hele zomer," zei hij. "Onze leveringen in New York zouden tot half oktober duren maar doordat de hitte ons vooruit duwde, is het waarschijnlijk dit weekeinde afgelopen."

De prijs was de afgelopen vijf weken bijzonder sterk. Hoewel de komende tijd volgens Turek een verraderlijke tijd is waarin mensen overstappen op najaarsproducten. De kwekerij concentreert zich nu op kalebassen (muskaat-, reuze-, spaghetti-, Royal Acorn en buttercup) en ook pompoenen, herfstbroccoli en bloemkool komen eraan. De kwekerij introduceert dit jaar voor het eerst witlof als nieuw product. "Ze zijn momenteel trendy en gewild," zegt Turek. De oogst vindt rond 20 oktober plaats. "Tegen begin december zouden we ze moeten hebben. We gaan de verkoop in de verschillende regio's testen en zien hoe dat verloopt."



Voor meer informatie:
Jason Turek
Turek Farms
Tel: 315-364-8735